zaterdag, juli 21, 2012

Woensdag

Woensdag 18 juli

Dag 5 alweer, de tijd vliegt echt voorbij! We begonnen de dag met een Bijbelverhaal van Jacco over de Goede Herder. Vooral het prachtige schaapje van watten, vonden de kinderen geweldig om te maken! Het was een gezellige drukke morgen en de ouders genoten net zoveel als de kinderen. Mooi om te zien dat ook de niet-gelovigen het erg interessant vonden.

Na de kinderclub was het tijd voor het team om samen te komen rondom Gods Woord. Een korte individuele voorbereiding door middel van stille tijd en vervolgens de teambijbelstudie. We mochten samen nadenken over Psalm 57, een gouden kleinood van David. Hoe David op een wonderlijke manier door God geholpen wordt, wanneer hij in de grotten vlucht voor Saul.

Dan nog even heel wat anders, zoals u misschien wel weet kunnen Dabar en Maurits nooit een week samenzijn zonder elkaar in de haren te vliegen. Zo ook op deze vrije woensdagmiddag namen we eens uitgebreid de tijd om zijn rolstoel flink onderhanden te nemen. Onder andere rietjes, crêpepapier, wol, plastic en een walkietalkie hebben hem het rolstoelleven (nog) zuur(der) gemaakt. Nu is het wachten op zijn zoete wraak…

De rest van de middag hebben we het Lichtbaken aan een grote schoonmaak onderworpen en heerlijk ontspannen, elk op zijn eigen manier. Voor het avondeten hebben we uitgebreid de tijd genomen. Wat een gezelligheid tijdens het pannenkoekjes bakken!

Hans Scherphof kwam ’s avonds ons team vergezellen, samen met commissielid Nico. We hielden samen een Bijbelstudie over de laatste verzen van het boek Lukas: Jezus voer zegenend op ten hemel. We overdachten de vele zegeningen die wij al hebben mogen ontvangen in deze eerste week en hebben God daarvoor gedankt. Graag willen we dit mooie gedicht van St. Patrick met u delen:

‘De Heere zij voor je
om je de juiste weg te wijzen.

De Heere zij naast je
om je in de armen te sluiten
en te beschermen
tegen de gevaren van links en rechts.

De Heere zij achter je
om je te bewaren
voor de valsheden van boze mensen.

De Heere zij onder je
om je op te vangen als u valt,
en je uit de strik te trekken.

De Heere zij in je
om je te troosten als je treurig bent.

De Heere zij om je heen
om je te verdedigen
als mensen over je heen vallen.

De Heere zij boven je
om je te zegenen.

Moge de genadige God je zegenen,
nu en morgen en tot in eeuwigheid.’

Gods zegen en de groeten van Dabar team 1

Geen opmerkingen: