zondag, juli 15, 2012

Dabar 2012 is begonnen!!


Hallo allemaal,

Dabar 2012 is begonnen!! Dabar Elburg team 1, week 1, dag 1. Ja, vandaag is het eerste Dabar-team van dit jaar weer gearriveerd! In de afgelopen maanden hebben we als team veel dingen voorbereid voor de twee weken die we hier op de camping hopen door te brengen. Afgelopen donderdag zijn we al met een aantal personen in het Lichtbaken geweest om de boel alvast te versieren en raamschilderingen te maken. Nu is onze periode dus echt van start gegaan! We hebben er zin in!

Vanmorgen hebben we om 10 uur een opening gehad met de commissie die ons team begeleiden. Na een lekker bakje koffie of thee met lekkers, hebben we met elkaar nagedacht over een stukje uit Galaten 2 dat gaat over de vruchten van de Geest. Fijn om samen stil te mogen staan bij de opdracht die wij gekregen hebben, maar dat we ook mogen weten dat God ons wil zegenen met Zijn Geest.
Na de opening hebben we geluncht, onszelf in de caravan geïnstalleerd en bijbelstudie gehouden. Vervolgens was het tijd om verschillende folders over de camping te verspreiden. Leuk om al de eerste praatjes met de campinggasten te maken!

Vanavond stond in het teken van de openingshappening. Er waren suikerspinnen en pannenkoekjes die als grote aftrek vonden. Sommige kinderen zeiden dat ze wel 12 suikerspinnen op hadden. De spelletjes die klaarstonden waren ook erg leuk. Snoephappen, Leuk dat er zoveel kinderen waren! Ook hebben we weer veel (voor ons) nieuwe gezichten gezien. We hopen dat jullie ook de komende weken de weg naar het Lichtbaken zullen vinden, want ook voor jullie zijn er weer verschillende leuke activiteiten.
De tijd ging erg snel, en om 22.00 uur hield Christel de eerste avondsluiting. De komende week gaan we in de avondsluitingen het bijbelboek Jona lezen. Vandaag hebben we gelezen dat Jona de opdracht van God krijgt om naar de stad Nineve te gaan, maar hij weigert en vlucht weg via een boot dat naar Tarsis vertrekt. Jona kreeg een opdracht van God, wij hebben ook een opdracht: wij moeten God zoeken. Dat kan soms best lastig zijn, maar het Dabar-team staat open om vragen te beantwoorden. Je mag altijd bij ons binnen lopen om je vragen te stellen, maar je mag het ook (anoniem) naar ons sms’en. Het nummer waarop we te bereiken zijn is 06-15331012.

Op de soos hebben we de eerste jongeren ontvangen. Leuk dat ook jullie de weg naar het Lichtbaken vonden!

Dit was het eerste blog van team 1. De komende weken hopen we jullie regelmatig bij te praten over de dingen die we hier meemaken.

PS. morgen komen de eerste foto's online

Groetjes en hopelijk tot ziens op onze activiteiten,
Christel, Corina, Jacco, Marc, Petra, Rik en Ronald

Geen opmerkingen: