zaterdag, juli 23, 2011

Dabar Team 1 week 2

Onze tweede Dabarweek zit er alweer op! Het was ons een weekje wel.

's Zondags hadden we zoals gewoonlijk een campingdienst, geleid door onze campingpastor Wijgert Westland, en 's avonds een sing-in. Maandag begon het 'echte' werk weer. Het thema van de kinderclub deze week was 'Wie is Jezus?'. We hebben het gehad over de Jezus die mensen geneest, die de storm bestraft en die Zacheus uit de boom plukt. Natuurlijk hebben we de kinderen ook een tekst laten leren: 'Ik ben de goede herder; de goede herder geeft zijn leven voor de schapen.' Elke dag opnieuw was het weer een uitdaging onze Duitstalige bezoekertjes tevreden te stellen. Zeker als zij je vragen in het Duits uit te leggen wat 'dopen' inhoudt.

Natuurlijk waren er naast de kinderclub ook andere activiteiten. Op maandag hebben we ons in groepjes enthousiast beziggehouden met schatzoeken. Dinsdag was er het 'Vieze handenspel'. Iedereen struinde rond in vuilniszakken en probeerde de rest te bestempelen met rode of groene verf. Uiteraard had deze en gene ook wat verf in het haar, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook Levend Stratego werd opnieuw gespeeld. Vrijdag hebben we het 'Gekke dingenspel' gedaan. De gekke dingen die gevonden werden waren bijvoorbeeld kranten aan een boot, een fornuis aan de oever van het Veluwemeer, een paraplu in de boom, strohoeden aan een lantarenpaal en de drie stukken van een bezem, die tijdens een stoeipartij was gesneuveld, in het zand geprikt. Al met al een interessante tocht over de camping :P.

De Rock Solid was deze week een onregelmatig bezocht evenement. Eind van de week werd het gelukkig wat drukker.
Ook de avondactiviteiten waren er weer. Op de wekelijkse vrouwenavond zijn prachtige bloemstukjes gefabriceerd. Dinsdag is er traditiegetrouw gevolleybald op het strand. Daarover was men zo enthousiast dat er woensdagavond opnieuw een potje volleybal werd georganiseerd na de wekelijkse bidstond. Vrijdag hebben we een tamelijk ingewikkeld praatspel gedaan, het 'Maffiaspel' geheten, een creatieve variant op het iets bekendere Weerwolven. Daarna hebben we onze week afgesloten met het kampvuur en natuurlijk de Afscheidsduik!

En nu is het einde van onze twee weken hier alweer daar. Terwijl ik dit typ kijk ik naar een gezellig zaaltje, met een net met ballonnen erop aan het plafond. Slingers hangen kriskras door de kamer, er zijn twee dieren op het raam geschilderd, een kruis waarop steeds meer namen worden geschreven staat tegen de muur en een gedemonteerde poppenkast staat ergens in een hoek. Dit is de plek waar we mensen hebben ontmoet, heerlijk gezellig soos hebben gehouden en veel te veel bitterballen en chips hebben gegeten. Het was goed hier te zijn en het is jammer weg te gaan, maar gelukkig mogen we het stokje doorgeven aan een nieuw enthousiast team! Mensen, we wensen jullie een toffe tijd en Gods zegen toe hier op de camping!

Namens Dabar Elburg team 1,
Nelly

Geen opmerkingen: