zondag, augustus 19, 2012

Vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus 2012


En we zijn al weer bij de eerste vrijdag aangeland. Oftewel: Alweer bijna het einde van de eerste week! De kinderclub van deze morgen werd weer voorafgegaan door den een toneelstukje van Marc en Kelly. Dat viel erg goed in de smaak bij de kinderen.

Na het middageten en Bijbelstudie was het tijd voor een activiteit die altijd wel in de smaak valt bij de kinderen: vlottenbouwen. Met trekkerbanden, een pallet en 2 stukken touw moesten ze een vlot maken, waarmee ze daarna een parcours moesten afleggen in het water. Het werd afgesloten door alle vlotten op elkaar te stapelen, en er vanaf te springen. De kinderen vonden het echt geweldig! En wij niet minder.

De tienerclub was niet heel druk bezocht, maar het was wel erg gezellig.
’s Avonds was het voor de laaste keer poppenkast, en we hebben afscheid genomen van Wimpie en Cowboy Billy Boem. Terugkijken op de andere poppenkasten, was het een geslaagd verhaal, en een leuke tijd!

De avondactiviteit bestond dit keer uit het smokkelspel. Alleen kwam er niemand opdagen om dit met ons te doen. Het was wel jammer, maar het kwam eigenlijk ook wel weer een beetje goed uit, want de grootste activiteit van deze periode moest nog komen.

Bij het kampvuur ’s Avonds was het echt gezellig. Er zijn goede gesprekken gevoerd. We hadden ook nog appels om te poffen, maar dit was niet echt een heel succes geworden. Alleen een aantal kinderen vonden het prachtig, en die hebben er ook van genomen. De avondsluiting, en het zingen bij het kampvuur blijft altijd leuk!

Maar eigenlijk begon het echte werk nu pas. Want voor deze nacht stond de grootste activiteit in onze periode, ja, misschien wel de grootste van de hele tijd dat Dabar Elburg actief is, op het programma. Met meer dan 20 mensen, hebben we de camping versierd met vlaggetjes en ballonnen. Het was echt geweldig. Veel gezelligheid, en het is echt gaaf om te zien hoe iedereen zo met elkaar samenwerkt. Het was een hele klus, en we zijn er heel de nacht mee bezig geweest (tot ’s ochtends 06:30) maar het resultaat mocht er dan toch zijn. En toen kon iederdereen die nog tot het einde gebleven was, eindelijk naar bed.

Toen we rond half 3 weer allemaal wat gegeten hadden, stond eigenlijk het folderen op het programma. Maar het was behoorlijk warm, en omdat de meeste mensen toch op het strand zaten, besloten we om zelf ook eerst maar even het strand op te zoeken, en heerlijk te gaan zwemmen.

Van 5- 7:30 hebben we gefolderd, en konden we iedereen het feestelijke nieuws van de vlaggetjes uitleggen. Want de meeste mensen wisten echt niet wat er aan de hand was. Er zijn ook toen weer goede gesprekken gevoerd.

Om half 8 stond er een heerlijke chinese maaltijd op ons te wachten, en daar hebben we met z’n allen echt van genoten. Hierna hebben we tot aan de avondsluiting de Bijbelstudie van die dag gedaan.
Deze avond was de soos niet lang, en we konden toch redelijk op tijd naar bed. 

Geen opmerkingen: